Κομμωτήριο Hair Majesty: γίνεσαι ό,τι θες | Ε. Βοστάνη 15 | Μυτιλήνη | Τ. 2251020569


Το Hair Majesty ανήκει σε δύο κυρίες. Άλλης γενιάς, άλλης προσέγγισης η κάθε μία, άλλων γούστων, μα μίας κοινής φιλοσοφίας: Υγιή μαλλιά, περιποίηση, συζήτηση, ιδιαίτερη μεταχείριση, ευαισθησία, πολλή αγάπη, εμπειρία και «να ακούμε τι μας ζητάνε!».

Η μία κυρία συμπληρώνει την άλλη, μια και είναι μάνα και κόρη. Η Τούλα και η Ειρήνη. Από το 1987 ζει κι αναπνέει το κομμωτήριο και μέχρι σήμερα έχει δει πολλά πριγκιπικά κεφάλια να μεταμορφώνονται, να τολμούν, να εμπιστεύονται τις ιδιοκτήτριες, τις γνώσεις, τις συμβουλές και την άποψή τους.

Πιστές στην τέχνη της κομμωτικής, όχι μόνο διαθέτουν καλές σπουδές κι εμπειρία, αλλά την εξελίσσουν αφού συμμετέχουν σε σεμινάρια κομμωτικής κι ενημερώνονται διαρκώς για όλες τις νέες τάσεις, τεχνικές και τα ενδεδειγμένα προϊόντα.

Ο χώρος του κομμωτηρίου αλλάζει φέτος, ανανεώνεται, αφού ένα βασίλειο που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να ανακαινίζεται. Ξύλο, δέρμα, μπεζ και καφέ τόνοι δένουν ήπια, γήινα και αγκαλιάζουν τον μικρό χώρο: οι θέσεις εργασίας, ο λουτήρας κι ένα άνετο και φιλόξενο σαλόνι. Αυτό είναι το Hair Majesty. Σαν ένα μαγικό κουτί με πολλή ενέργεια.

Το Hair Majesty ανατρέπει τον εαυτό του. Χωρίς αφίσες, μοντέλα να ποζάρουν με «ψεύτικα» μαλλιά και την προσοχή να ξεφεύγει σε φωτογραφίες, εδώ μοντέλο και πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο «πελάτης». Με ολόσωμους καθρέφτες μπροστά από τις θέσεις εργασίας, οι κομμώτριες επικεντρώνονται στο έργο τους και βλέπουν, μετράνε, σχηματοποιούν ολόκληρο, τον πρωταγωνιστή. Υπολογίζοντας τη συμμετρία και παρατηρώντας το σύνολο, αποφεύγονται τα λάθη, οι παραφωνίες, κουρέματα και χτενίσματα που «βαραίνουν» και αλλοιώνουν τον «πελάτη».


Τούλα Φουστέλλη
«Όλο το μυστικό βρίσκεται στο να ακούσεις ακριβώς τι θέλει ο πελάτης σου. Ακούω τι ζητάει από το κομμωτήριο και τα μαλλιά του. Το χρώμα, τη συγκεκριμένη απόχρωση, τον όγκο, το σχήμα… Κι ο καλύτερος οδηγός γίνεται η εμπειρία».

Η κομμωτική θέλει πολλή αγάπη κι αυτό αποδεικνύεται. Αν πράγματι δίνεις αγάπη σε κάθε ψαλιδιά, σε κάθε φορμάρισμα κι άγγιγμα, τότε δεν μπορεί να κάνεις λάθος. Τα πάντα περνάνε στο κεφάλι μας. Το άγχος, η πίεση, η ασφυκτική καθημερινότητα. Όπως αντανακλώνται τα νεύρα στο πρόσωπό μας, έτσι συγκεντρώνονται και στα μαλλιά μας τα προβλήματα. Γι’αυτό και η εκτόνωση που έρχεται μέσα από τη φροντίδα, τη σωστή κι επαγγελματική περιποίηση, την προσεκτική μεταχείριση, είναι μαγική. Τα μαλλιά αναπνέουν και πάλι, βρίσκουν την ισορροπία τους και καθρεφτίζουν ομορφιά και υγεία.

Η Τούλα χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερη τεχνική στο κούρεμα, ακολουθώντας την κρανιακή δομή και παντρεύοντας το κλασικό με το μοντέρνο. Το αποτέλεσμα είναι άψογο και διαρκεί μήνες!

«Προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, κάθε μέρα. Έχτισα πράγματα με την κόρη μου και πιστεύω ότι ενώ οι περισσότεροι δουλεύουν μηχανικά, εμείς επενδύουμε τους εαυτούς μας σε κάθε κεφάλι!».

Ειρήνη Φουστέλλη
«Αυτό είναι το σπίτι μου. Εδώ μεγάλωσα κι εδώ υπάρχω διαφορετικά. Μπορώ και κάνω κομμώσεις, δημιουργίες και μεταμορφώσεις χωρίς όρια. Η ικανοποίηση που είμαι σε θέση να προσφέρω πολλές φορές, είναι λυτρωτική».

Η Ειρήνη δίδαξε δύο σχολικές χρονιές σε δημόσια σχολή Κομμωτικής. Απόφοιτος Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Ειρήνη χρησιμοποιεί αυτές τις σπουδές στην υπηρεσία της Κομμωτικής, που είναι η έκφρασή της. Δημιουργία σε έξαρση. «Έχω μάθει να παρατηρώ τους ανθρώπους. Να κάνω έρευνα. Θέλει χρόνο για να μάθεις πώς να αγγίξεις τον άλλο, πώς να μην τον εκνευρίσεις, τι θέλει και τι ίσως σκέφτεται».

Της αρέσουν οι extreme αλλαγές, τα προχωρημένα κουρέματα, όμως πάνω και πρώτα από όλα βάζει την υγεία των μαλλιών. Διότι με μια υγιή τρίχα μπορείς να δουλέψεις και να κάνεις πολλά, με μια ταλαιπωρημένη και αδύναμη όμως...

Διακρίσεις:
Το 2010 η Ειρήνη συμμετείχε στον πρώτο online, παγκόσμιο διαγωνισμό Κομμωτικής που διοργάνωσε η ιστοσελίδα Hairnet. Παίζοντας στην κατηγορία «Φαντασία» ήρθε 3η στις ψήφους του κοινού και 6η από την κριτική επιτροπή.

Το 2011 ξαναέλαβε μέρος, αυτή τη φορά στην κατηγορία «Γυναίκα» όπου και εκλέχτηκε 2η παγκοσμίως, από την κριτική επιτροπή. Εκκρεμεί η κατάταξη από τις ψήφους του κοινού.

κείμενα: διαδικτυογράφος | Site touched by .GNOSIA | Powered by HairCut.gr